3 tips til at få smukkere hår

3 tips til at få smukkere hår

Vores hår er en stor del af vores udstråling, men det er desværre også svært at passe godt på håret og samtidig have smukt hår. Mange døjer med slidt eller fedtet hår, som godt kan være svært at gøre noget ved, fordi hvis vi vasker hår for ofte bliver det bare mere fedtet og slidt, så hvad skal man gøre? Der kommer et par tips til at smukkere hår her, som kan hjælpe dig lidt på vej.

 

Investér penge i de rigtige produkter

Det første råd til smukkere hår, er at investere lidt penge i de rigtige produkter. I nogle tilfælde er det lige meget hvilken shampoo du bruger og du kan derfor lige så godt købe den billige shampoo i supermarkedet, som den dyre hos frisøren. Men hvis du fx døjer med fedtet hår eller skæl, kan du overveje at prøve en anden shampoo og balsam.

Det kan godt være en stor jungle at finde rundt i forskellige typer shampoo, balsam, hårolier og hvad der ellers kan købes af hårprodukter. Du kan derfor med fordel overveje at spørge din frisør til råds næste, og høre ad hvad der vil være godt for dit hår. Frisørerne er eksperter på området og vil derfor kunne guide dig.

Hvis du lige har været ved frisøren og ikke skal derhen igen foreløbig, kan du også tage ned i din nærmeste Matas eller en anden butik, med materialister der kan hjælpe dig med at finde det rigtige produkt til dig.

Når du spørger dig til råds i butikker, kan du hurtigt ende med at få fat i nogle dyre produkter, men det bliver næppe lige så dyrt som fx tandlægepriser og det er derfor investeringen værd.

 

Brug olie

Hvis du har problemer med fedtet hår eller skæl i hovedbunden, kan den rigtige hårolie være vejen til bedre hår for dig. De fleste tænker, at der ikke skal så meget andet end shampoo og balsam i håret, men olie er den nye mirakelkur til hår.

Der findes mange forskellige olieprodukter, der er beregnet til at putte i håret, og det kommer helt an på hvad dit hårproblem er, hvilken hårolie du skal bruge.

Nogle hårolier gemmer på mange forskellige egenskaber, og kan derfor hjælpe dig med flere hårproblemer. Et eksempel på det er Argan olie, der er blevet meget populært som et unikt hårprodukt i vesten. Argan olie er blandt andet effektiv behandling af skæl, men kan give en styrkende effekt på hårstråene.

 

Vask ikke dit hår for tit

Det sidste råd i denne omgang handler om ikke at vaske dit hår for tit. Du har måske hørt lidt om, at det ikke er godt for håret at blive vasket for ofte, og der er noget om det. Det kan nemlig give dig støre risiko for at udvikle skæl i hovedbunden, som ofte medfører at hovedbunden klør, hvis du vasker dit hår for ofte. Men hvor ofte er det ideelt at vaske håret?

Det er meget individuelt hvor meget vores hår fedter, og der er derfor ikke et konkret svar på, hvor ofte du skal vaske dit hår. Men som hovedregel behøver du faktisk ikke at vaske hår oftere end en til to gange om ugen.

Det mest typiske tegn op, at du vasker dit hår for tit, er at du har skæl i hovedbunden. Skæl kan selvfølgelig komme af mange forskellige årsager, men den mest typiske årsag til skæl er, at håret bliver vasket for ofte.

Hvis du har problemer med skæl, bør du derfor overveje, om du måske vasker dit hår for ofte. Det kan godt tage tid at komme af med skæl igen, hvis du først er blevet ramt. Husk derfor også på at skønhed kommer indefra, og det er okay at have lidt skæl – det har de fleste af os.

redaktor
redaktor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *