Elektrisk, fedtet og slid? Sådan løser du det…

Elektrisk, fedtet og slid? Sådan løser du det…

Du har sikker prøvet det, at dit hår i perioder tér sig vildt og voldsomt, og bare ikke vil, som du vil. Det kan være svært at vide, hvad du skal stille op, og i et desperat forsøg på at løse problemet går du måske ud og køber en masse dyre hårprodukter, som ikke løber noget, hvis du ikke kender årsagen til dit problem. Herunder har finde du årsag og løsning på 3 velkendte problemer:

  • Elektrisk hår

Der er ikke noget værre, end når ens hår pludselig begynder at klæbe til hovedet, og du giver stød, når du rører ved andre. Grunden hertil er naturlig statisk elektricitet og situationen sker ofte i de frostkolde vintermåneder. For når der er koldt og solrigt udenfor, så indeholder luften ikke nær så meget vand, som det plejer. Ligeledes kan dit hår blive elektrisk om sommeren, hvis du opholder dig i rum, hvor der er meget air-conditioning.

Læs desuden mere om det optimale indeklima i guiden til bedre hygiejne i soveværelset.

Løsning: Hvis du vil undgå elektrisk hår, bør du sørge for, at dit hår er godt gennemfugtet. Dette kan du gøre ved at bruge kur og balsam et par gange om ugen, samt ved at undgå at vaske dit hår for ofte.

  • Fedtet hår

Fedtet hår kan komme af mange ting. For det første ved for overdreven hårvask. Vasker du håret for ofte, kan du dræner håret for dets naturlige fedtlag og som en modreaktion producere din hårbund endnu mere fedt. Fedtet hår kan dog også komme af andre ting. Din fysiske- og psykiske sundhed afspejler sig i dit hår, din hud og dine negle. Har du det dårligt på den ene eller anden måde, så kan du også opleve fedtet hår.

Undlad at vaske hår mere end 2-3 gange om ugen, og brug i stedet for en god tørshampoo de dage, hvor du ikke vasker det. Tørshampooen gør det, at den går ind og absorberer fedtet og giver desuden dit hår et volumenboost. Vasker du dagligt håret i forbindelse med træning, så brug en mild shampoo evt. en babyshampoo til formålet. Du kan også vælge blot at skylle dit hår, uden at bruge shampoo.

  • Slidt hår

Slidt hår ser bare ikke særlig appetitligt ud. Ofte vil håret blive slidt, hvis du ikke sørger for at passe godt nok på det. Håret slides lidt efter lidt, hver gang du farver det, når du bruger stramme elestrikker til hestehalen, når du farver det, når du glatter det og når du bruger hårtørreren. Hvis du vil bevare dets glans og fylde, skal du sørge for at give det den optimale pleje, så det kan stå imod alle dets daglige strabadser.

Sørg for at bruge varmebeskyttende spray, før du føntørrer eller glatter dit hår. Og skab en plejerutine, så du giver håret alle midlerne til at restituere. Herudover kan du undlade at tørre hår, hver gang du har vasket det, og du bør heller ikke frottere eller samle håret i hestehale, når det er vådt. Din livsstil spiller ligeledes en stor rolle i, hvor slidt dit hår ser ud, og hvor hurtigt det sker efter frisørbesøget. Så ved at passe godt på håret, er du fri for at skulle låne penge til dyre frisørbesøg i tide og utide, da sundt hår spalter mindre og holder bedre på farven.

redaktor
redaktor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *