Prioriter tid til at pleje dig selv i hverdagen

Prioriter tid til at pleje dig selv i hverdagen

Hvis du lever i en hverdag med mange stressede dage, er det vigtigt, at du også husker at pleje dig selv i hverdagen. Hvis du ikke har tid til at slappe af og gøre dig selv glad i hverdagen, kan du hurtigt ende med en trist hverdag. Vi har derfor samlet 4 tips til hvad du kan gøre for at få lidt mere glæde og overskud i en travl hverdag.

 

Forkæl dig selv

En af de bedste måder, at undgå at blive stresset er ved at forkæle dig selv i hverdagen. Du kan forkæle dig selv på mange forskellige måder, og alle måder kan være lige gode for at få mere overskud.

Du kan fx forkæle dig selv ved at planlægge en fri eftermiddag, hvor du kan bruge tid på noget, som du har lyst til. Hvis du vil give dig selv fri en eftermiddag eller måske en hel dag, er det vigtigt at du ikke ender med at bruge tiden på rengøring eller andre huslige pligter. Skriv derfor din fridag ind i kalenderen, så der ikke er nogen tvivl om at der skal holdes fri der.

En anden måde, at forkæle dig selv på, er ved at tage ud at spise eller købe noget ekstra lækkert mad til at tage med hjem og spise. God mad er altid perfekte forkælelse.

 

Tag på shoppingtur

Shoppingtur er faktisk også en slags forkælelse. Du kan fx tage på shoppingtur til din nærmeste gågade efter nyt tøj eller et par nye sko. At købe lidt tøj er en god måde at forkæle dig selv lidt på. Og selvom du måske ikke mangler et par nye sko, skal der stadig være plads til at forkæle dig selv, ved at købe nyt engang imellem.

Du kan kigge efter tøj online, på nogle af de mange webbutikker der findes i dag. På nettet kan du også finde nye lækre ting til boligen som fx et par nye duge eller lidt ny dekoration til at friske huset op med. Hvis du køber lidt nyt til boligen, vil du blive lidt ekstra glad hver gang du kigger på det, og det kan dermed også være med til at give dig en bedre hverdag.

 

Giv dig selv en hårkur

For at pleje dig selv i hverdagen kan du fx give dig selv en hårkur. Håret er en stor del af vores udseende, og det kan godt irritere meget i hverdagen, hvis håret er slidt, eller du døjer med skæl i hovedbunden, som mange danskere der har problemer med.

Du kan derfor pleje dig selv ved at få en hårkur fx mod skæl eller mod slidt hår. Hvis du får gjort noget ved skæl i hårdbunden eller det slidte hår slipper du for at gå og være irriteret over det bagefter.

 

 

Husk de praktiske ting

Det er vigtigt at prioritere tid til at pleje dig selv i hverdagen fx med en shoppingtur eller en hårkur. Men det er samtidig også vigtigt, at huske de praktiske ting. Hvis du har mange små hængepartier, med praktiske ting der skal gøres, kan det godt ende med at være et stressende moment i dagligdagen.

Det kan fx være besøget hos en tandlæge der er blevet udskudt gang på gang, forsikringspapirerne der ikke er kommet i orden eller det manglende telefonopkald til dine forældre. Uanset hvilke hængepartier du har, kan det hjælpe meget, hvis du prioriterer lidt tid til at få dem ordnet.

Når du har ordnet hængepartierne, får du en meget bedre mulighed for at slappe af i hverdagen. Du behøver ikke at komme i tanke om det hele tiden, og på den måde kan du få mere overskud i din hverdag.

 

redaktor
redaktor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *