Sådan beskytter du dit hår mod saltvand

Sådan beskytter du dit hår mod saltvand

 

Uanset om du taget på varm badeferie sydpå eller benytter dig af en af de mange strande i det danske landskab, så er det vigtigt at du husker at beskytte dit hår, både

mod sol og salt. Man hører til tider af saltvand er godt for håret, men dette gør sig kun gældende i begrænsede mængder, og er i mindre omfang gældende på håret som for huden. Saltindholdet i vandet tørrer håret ud, præcis som solen har for vane at gøre, og tørt hår er på ingen måde sundt hår. Det er vandindholdet i håret der gør dit hår blødt og elastisk, så når håret tørrer ud, forsvinder disse vigtige egenskaber fra håret. I det følgende får du nogle råd til, hvordan du kan undgå de værste skader påført af saltvandet.

Badeferien kan ramme håret hårdt

Vi hører altid hvor vigtigt det er at beskytte huden mod solens skadelige stråler når vi er ude på rejse, men husk også; beskyt håret på badeferie og vend hjem både med sundt hår og sund hud. Solcremen er naturligvis din bedste ven når det kommer til at beskytte huden, men her er nogle gode råd til hvordan du kan beskytte dit hår også. Første råd er ganske enkelt at behandle dit hår med en god conditioner, før du går ud til poolen eller stranden. Den vil hjælpe dit hår med at bevare fugten, men endnu bedre er det hvis du finder en conditioner i sprayflaske format – således kan du påføre nyt lag efter du har været i vandet. Når dagen så er omme, er det fantastisk at behandle håret med en omgang varm honning og kærnemælk. Dette vil gendanne hårets fugt og få det til at skinne på en sund måde.

Beskyt også håret hjemme i Danmark

På gode solskinsdage herhjemme i Danmark er det naturligvis også vigtigt at vi passer på håret og huden. Når du ligger ude i din yndlings lænestol, ude på terrassen, skal du også huske at de danske solstråler kan være skadelige. Står du og leder efter en lækker lænestol, så kan jeg da sige at jeg selv fandt nogle lækre møbler på furniturebox.dk deriblandt de flotte havestole der nu står og pryder min terrasse. Som du også kan se i det ovenstående, så kan hjemmelavede remedier være en fantastisk måde at holde dit hår sundt og naturligt. En blanding af to æg, lidt olivenolie og en halv avokado er også en fremragende måde at reparere spaltede spidser. Prøv at lade det sidde i ti minutter og vask det derefter ud. Det er vigtigt at passe godt på dig selv mens du er ude og rejse, for så skal du ikke bekymre dig om tørt hår eller solbrændt hud når du vender hjem.

 

 

redaktor
redaktor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *